FATMOOSE Summertime Sale! Bestil nu, og spar op til 25%!

Opbygning og sikkerhed

Hvor finder jeg byggevejledningen til mit FATMOOSE-legeredskab?

Monteringsvejledningen sendes sammen med din bestilling. Du kan finde den i posen med skruer. Hvis den mod forventning ikke følger med leveringen, så bedes du kontakte vores kundeservice ved at benytte kontaktformular. Så sender vi straks en til dig.

Hvor lang tid skal regne med til opbygningen?

Med en hjælpende hånd og monteringsvejledningen er monteringen normalt forholdsvis hurtig. Som en tommelfingerregel, og afhængigt af din håndværksmæssige kunnen, tager det ca. 6-8 arbejdstimer at montere det mindste legetårn, uden tid til indstøbningen. Vi anbefaler, at du har to hjælpere, når du skal bygge det største legetårn. Så det skulle tage i alt 10-12 arbejdstimer. Og når dine venner alligevel er der, så kan de deltage i indvielsen, når arbejdet er udført.

Hvilke materialer har jeg brug for til opbygningen?

Brædderne og stolperne er allerede savet og skal kun slibes i kanterne for at undgå splinter. Det nødvendige skruematerialer, inklusive afdækningsplader, følger med leveringen. Du har brug for følgende værktøj til opbygningen:

Elektrisk boremaskine Vaterpas Gummihammer Ansatsvinkel Topnøglesæt

Tips: Ved fastspænding er det vigtigt at anvende en skruebit i den rigtige størrelse til de medfølgende skruer, så du undgår tidligt opståede rust- og andre skader.
Forbor hullerne, inden skruerne skrues i. Dette minimerer risikoen for at beskadige skruens legering.

Hvor kan jeg finde en monteringsservice?

Kontrollér, at din bestilling er komplet og fejlfri, når den leveres, før du kontakter en monteringsservice. Det sparer dit besvær, tid og penge, og dine medhjælpere kan udføre arbejdet i ro og mag.

Hvordan monterer jeg vandtilførslen til rutsjebanen?

Hvis du har besluttet dig for et tårn med en bølgerutsjebane med vandtilslutning, skal du bruge en boremaskine med en diameter på 4 mm og en minimumslængde på 5 cm til montering. Desuden skal du bruge sandpapir til at fjerne eventuelt overskydende materiale fra boringen fra rutsjebanens overside. Til vandtilslutningen skal man bruge en halv tomme bred vandslange og en slangeklemme.
Advarsel: Læg mærke til, at kun vores rutsjebaner på 175 cm, 220 cm og 300 cm tillader vandtilslutning.

På bagsiden af rutsjebanen er placeret en anordning, som markerer det sted, hvor vandtilslutningen skal udføres. Før boret gennem det lille rør nedefra, og begynd at bore hullet. Hvis boret sjutter, kan det afhjælpes ved at sætte en borspids på. Tiloversblivne spåner kan fjernes forsigtigt med fint sandpapir. 
Tip: Vær forsigtig, når du bruger sandpapir, så du undgår ridser i rutsjebanen. Derefter slangen på en halv tomme på tilslutningsrøret og fastgøres med slangeklemmen. Snart kan ren sjov med vand begynde!

Hvordan skal underlaget være, så legeredskabet er sikkert opstillet?

Det er bedst, at du bygger dit FATMOOSE-legeredskab på et plant underlag. Græs- eller sandflader med tilstrækkelig plads omkring stilladset er særlig velegnede. Hvis underlaget er hårdt anbefales det at lægge faldsikringsmåtter omkring redskabet.

Hvordan gør jeg legeredskabet fast til jorden?

Selvom dit legeredskab virker stabilt og sikkert: Af hensyn til børns sikkerhed anbefaler vi, at alle legeredskaber forankres til jorden. Med genne forankring øges tårnets eller gyngens stabilitet. Alle ankre skrues ind i klatretårnets stolper og - afhængigt af den type anker, du vælger - ikke ses udefra. Generelt anbefaler vi, at forankre alle tårnets stolper, som står på jorden. Stiger og klatrevægge skal også fastgøres med hver to ankre. Du kan læse mere i de respektive produktbeskrivelser. 

Tip: Vores vinkelanker passer perfekt til alle tårne.

Hvilket anker skal du bruge, og følger disse med legeredskabet?

Du skal bestille ankrene til dit legeredskab særskilt. Se produktets produktside. Der giver vi anbefalinger om typen og antallet af ankre, som vi anbefaler til dit tårn.

  SolidRoot Vinkelanker SimpleRoot Jordanker QuickRoot Jordanker
  Winkelanker Bodenanker Bodenanker
Firkantede stolper/skæve stiger
Gyngestolper
Løs, sandet bund
(legeredskabet skal altid støbes fast i beton)
Fast,
stenet bund
Montagetips Nem montage*

Støbes fast i beton
Nem montage*

Støbes fast i beton
Supernem montage

Skal skrues ned i underlaget eller støbes fast i beton
Stabilitet Stabil og sikker
(Premium)
Stabil og sikker
(Premium)
Stabil og sikker
(Standard)

*Anbefaling: Montage på indersiden, ankret kan ikke ses udefra

Hvordan støber jeg ankeret i beton?

Skal jeg tage højde for en sikkerhedsafstand under opførelsen?

Forhindringer, som træer, hække eller mure, er ikke blot i vejen under legen, men indebærer en stor risiko for at komme til skade. Derfor anbefaler vi en sikkerhedsafstand på mindst 2 meter rundt om hele legeanordningen, så der kan leges sikkert og uden bekymring. Det punkt, der skal udgøre afstanden er altid det yderste punkt eller den yderste pæl på legetårnet eller gyngen.

Hvor mange faldbeskyttelsesmåtter skal jeg bruge, og hvor skal de ligge?

Vi anbefaler at anvende faldbeskyttelsesmåtter for at minimere risikoen for faldulykker. Et blødt underlag omkring legeredskabet er altid at foretrække. Vores faldbeskyttelsesmåtter måler 50x50cm. Vi anbefaler at anvende mindst

  • 2 styk per rutsjebane
  • 4 styk per klatrevæg/-stige
  • 4 styk under hvert klatrereb/-net
  • 4 styk under hver rebstige
  • 6 styk under hver individuel gynge

SurfSwing: 4 yderligere stk.
TowerSwing: 12 yderligere stk.